Живот со верба

Оној кој не верува не може да најде самодоверба.
„Може ли да не се верува на никого?“
Sicher ist jedem von uns schon einmal dieser Gedanke durch den Kopf gegangen, wenn er von einem Menschen enttäuscht wurde.

1. Верба во себе и во своите способности и
2. Верба во другите луѓе. Ако веруваме во себе, тогаш ние веруваме во нашата способност,да се справуваме со проблемите кои ни доаѓаат. Имаме (само) доверба, да владееме со нашиот живот – независно од тоа што ни се случува. Со оваа доверба се движиме посмирено низ светот.

Ако веруваме во себе, тогаш ние веруваме во нашата способност,да се справуваме со проблемите кои ни доаѓаат. Ајде да чекориме со доверба низ светот.

Let´s build trust together ! (Ајде да изградиме доверба заедно!)

Промени го твојот живот

Самодоверба, самоспознавање, самопочит, самосвесност- сите имаат свои корени за човек да може да се прифати себе и да се заложи за себе,и тоа со сите предности и слабости кои ја сочинуваат неговата личност. Повеќе животна радост, повеќе самоопределување, повеќе љубов, кој не си го посакува тоа?

Меѓутоа, повеќето луѓе чекаат среќата да тропне на нивната врата, и притоа забораваат, дека тие самите се оние кои мораат да тргнат на патот до исполнет живот.

Предуслов за тоа е: отвореноста за промени. Нашата заедница „Balkan Spirit“ ти дава важни алатки во рака, со кои можеме да поставуваме конструктивни прашања и да донесуваме јасни одлуки и повторно да станеме креатори на сопствениот живот!

Промени го твојот живот! Менувај го се доедека не ти се допаѓа, биди ти животот што сакаш да го имаш.

Живот со верба

Секој човек е специјален подарок за овој свет.

Да го пронајдеш твојата струка, да ја откриеш твојата страст и да ја најдеш професијата, која тебе ти одговара ...

Постави си ги следните прашања:

Зошто си тука?
Каква страст гори во тебе?
За што стануваш секое утро?
Што навистина сакаш?
Што сакаш да споделиш со сите нас?

Креирај го сопствениот живот

Дали некогаш си се запрашал,што сакаш да правиш со своето време, кое го имаш на располагање секој ден?

Кои соништа, желби и цели ги имаш? Повеќето луѓе постојано ги оставаат на страна своите вистински соништа, цели и желби.

Со тоа ќе почнам од утре.

Кога ќе најдам време, ќе почнам ...

Кога ќе имам пари, тогаш ...

Со што сакаш да го поминуваш твоето време? Доколку не знаеш кој пат треба да го одбереш за твојата иднина, тогаш слушај го секогаш своето срце.

Направи нешто во што уживаш. Социјално ние сме така програмирани, што ваквиве мисли веднаш ги негираме и се одлучуваме за наводно 'сигурниот' пат.

Пронајди ја твојaта струка

Ти можеш во многу области од животот да постигнеш просечни,односно прилично задоволителни резултати. Но, успехот, квалитет и исполнетоста може да се живеат единствено ако го следиш твојот автентичен внатрешен глас. Во еден правец ти стојат сите врати отворени.

Balkan Spirit ќе ти помогне да го откриеш твоето внатрешно жарче,твоите вештини, твојата интелигенција, твоите вредности, твојот тип и твоите страсти.

Донеси ги твоите таленти на површината и претвори ги во успешна професија.
Почни да живееш!